На Київщині вдруге зафіксували спалах африканської чуми свиней

В особистому селянському господарстві в селі Трипілля Обухівського району Київської області 16 вересня зареєстровано новий спалах африканської чуми свиней (АЧС).

Про це повідомляє Bigkyiv.com. 

«Протягом вересня це вже другий випадок АЧС в Обухівському районі Київщини. Нині встановлено карантин, затверджено план заходів із профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання», — ідеться у повідомленні.

До зони захисту увійшли мисливські угіддя ТОВ «Трипільський мисливець», села Трипілля, Халеп’я, Жуківці, місто Українка Обухівського району з прилеглими територіями.

До зони нагляду увійшли мисливські угіддя ТОВ «Трипільський мисливець», ТОВ «Оксамит-Сервіс», свиногосподарства ФГ «Ніна» та ПОСП «Дніпро», а також села Верем’я, Витачів, Щербанівка, Плюти, Долина, Козіївка, Красне Перше, Дерев’яна, Таценки, Стайки, місто Обухів Обухівського району.

Також КП «Міський ринок м. Українка», КП Обухівської міськради «Обухівський ринок», ТОВ «Обухівський ярмарок» заборонено торгівлю на ринках живими свинями та продуктами з них, окрім отриманих на забійних і переробних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл, за наявності супровідних ветеринарних документів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.