Власники автономного опалення мають сплачувати екологічний податок

У разі використання автономних систем опалення суб'єкти господарювання є платниками екологічного податку за фактичний обсяг забруднюючих речовин, які утворюються і викидаються в атмосферне повітря під час згоряння палива.

Про це повідомляє Головне Управління ДПС м. Київ.

Платником екологічного податку за викиди стаціонарними джерелами забруднення є суб’єкт господарювання (орендодавець — юридична особа або фізична особа — підприємець).

«Суб’єкти господарювання у разі використання автономних систем опалення подають податкову декларацію екологічного податку починаючи з календарного кварталу, у якому здійснено такі викиди», — ідеться у повідомленні.

Податківці кажуть, що платники податку складають податкові декларації за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, подають їх протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, до контролюючих органів та сплачують податок протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації, зокрема за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення — за місцем розміщення стаціонарних джерел (пп. 250.2.1 ПКУ).

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.