Свинина у вересні може подешевшати

Закупівельні ціни свиней живою вагою на 13-19 вересня 2021 року складуть 47-48 грн/кг.  Ціна свинини на наступний тиждень знову залишиться без змін. Однак у вересні можливий спад ціни, інформує аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі».

«Слід враховувати, що ціни на свиней в країнах з розвиненим свинарством зменшуються. Світові ціни також впливають на ціни в Україні. У вересні можливий спад ціни», — сказано в повідомленні.

На німецькій біржі VEZG ціна на наступний тиждень сформована на напівтуші кондиційних свиней — 1,25 євро/кг (40 грн/кг), на напівтуші свиноматок — 0,77 євро/кг (25 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.

Експерти кажуть: свинарі, що не подбали про ефективну генетику свиней, допустили перевитрати кормів, очевидно, отримають збитки в 2021 році. Попри подорожчання кормів не слід розраховувати на ріст цін на свиней і в четвертому кварталі 2021 року та в другому кварталі 2022 року. 

Аналітики ринку сходяться в думці, що ціни на свиней будуть на низькому рівні. Однак світові ціни на свиней і свинину мають вирости з ІІІ кварталу 2022 року.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.