На Волині школярка самотужки вправляється керувати комбайном

На сімейній фермі у с. Пустомити на Волині, 147 га поля обробляє Аліна Нікітюк разом з батьком.

Дівчина почала їздити за кермом тракторів та комбайнів ще з 15 років.

Про це повідомило Суспільне.Волинь на Youtube каналі.

Аліна не лише хороший водій, вона також має справу з налаштуванням техніки. Хоча комбайни й трактори у сімейному господарстві Нікітюків не нові, власна техніка дозволяє фермерам не залежати від інших. 

Дівчина вирішила почати вчитися їздити на с/г машинах, оскільки хотіла допомагати батькові після того, як одружився її старший брат. Тоді дівчині було 15 років.

Першою машиною, якою навчилася кермувати Аліна, був трактор. Потім вона почала кермувати вантажівкою та комбайном. Донька фермера вміє орати, дискувати, культивувати та сіяти.

«Ми любимо працювати на землі. Це доньці передалось у спадок від мене, батька мого, діда. Тому вона теж захотіла спробувати себе в цій справі. А коли дуже хочеться чомусь навчитись, нічого не тяжко‎»‎, — говорить батько Аліни Віктор Нікітюк.

Донька фермера цікавилася технікою ще з дитинства і перші спроби їздити на тракторі робила у 13-14 років. Усьому її навчив батько. Говорить, спочатку в селі всі дивувались, коли бачили її за кермом великих машин, а зараз вже звикли.

Мати Аліни, Оксана Нікітюк, також підтримує доньку в її захопленні комбайнами, тракторами та вантажівками. Донька ж фермера зараз вже навчає працювати з технікою свою молодшу сестру.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.