На фермах Харківщини живе понад 73 тисячі корів

Станом на 1 серпня 2024 року на тваринницьких фермах сільськогосподарських підприємств Харківщини утримується 73,5 тисячі голів великої рогатої худоби, 70,7 тисячі свиней, 24 тисячі овець і кіз та 4151,6 тисячі голів птиці.

Про це пише Слобідський край.

«В обласному Департаменті АПК повідомили, порівняно з 2023 роком чисельність великої рогатої худоби скоротилася на 6,4 %. Натомість поголів’я свиней зросло на 12,8 %, овець та кіз — на 0,8 %, птиці — на 21,5 %»,  — пише видання.

Повідомляється, що зростання багатьох показників, порівняно з попереднім роком, пов’язано не зі стабілізацією ситуації в галузі тваринництва, а з припиненням господарствами звітування органам статистики під час військової агресії російської федерації. Втім, деякі господарства відновили звітність, це й обумовило зростання низки показників.

Також зазначено, до повномасштабної агресії російської федерації на Харківщині функціонувало 158 сільськогосподарських підприємств усіх форм власності, які займалися тваринництвом (107 господарств утримували велику рогату худобу, 50 — свиней, 29 — овець та 13 — птицю).

На деокупованих територіях області перебувають 43 тваринницькі підприємства (майже третина від загальної довоєнної їх кількості), зокрема 34 підприємства молочного скотарства, 9 свинарських підприємств, 6 вівчарських та 4 птахівничих. На тимчасово окупованих територіях залишаються 3 потужні молочні підприємства Куп’янського району.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.