Мешканці села Великий Тростянець вимагають фермера покинути село

Жителі села Великий Тростянець на Полтавщині дали місяць місцевому фермеру Рафіку Маілову, щоби він припинив вивезення останків худоби до лісу. З цього приводу 6 липня в селищі мешканці влаштували протест проти фермера Рафіка Маілова, повідомляє інтернет-видання Полтавщина.

Як стало відомо, земля, на якій Маілов здійснює незаконну підприємницьку діяльність, належить громаді. Він не сплачує жодних податків. Будівництво нового приміщення та 3-метрового забору є незаконним.

«Два роки тому у нас з Рафіком була домовленість про те, що він починає працювати у правовому полі, сплачує податки, допомагає громаді та прибирає з території села бійню ВРХ. Якщо він через місяць не усуне проблем із відходами, то мешканці села винесуть його не вилах», — кажуть жителі.

Підприємець Рафік Маілов є власником ТОВ «Анрейт Прайм», яке утримує та забиває велику рогату худобу. За вказівками Маілова, його наймані працівники із порушенням вимог утилізації вивозять відходи на територію лісу.

Повідомляється, під час огляду території були знайдені залишки із 39 бирками, якими чіпують худобу. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 239 (забруднення або псування земель) та ч. 4 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.