В умовах воєнного стану на Рівненщині відкрили 80 фермерських господарств

У Рівненській області діє 411 фермерських господарств, 80 з них створили під час воєнного стану. 

У загальній структурі фермери виробляють: картоплі — 40%, чверть — овочі, зернові та зернобобові — 11%. Також у господарствах утримується 1,8 тис. корів та понад 2,5 тис. свиней. Пріоритетними напрямами залишається вирощування овочів, ягід, культур олійної та зернової групи

Про це передає видання Рівне1.

«Більше 10 фермерів зі зброєю в руках обороняють нашу землю. Є й такі господарники, які воюють і на відстані продовжують керувати своєю справою», — розповів заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан.

За словами посадовця, на Рівненщині створюються і сімейні фермерські господарства, що розташовані у 27 громадах області . 

Олександр Кохан додав, що фермерські господарства області є активними учасниками державних програм підтримки. У 2024 році також діятиме декілька напрямів підтримки – гранти, дотації та субсидії.

Директорка Департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації Надія Переходько підкреслила, торік у межах Програми USAID АГРО майже дві сотні господарств отримали безоплатно добрива на осінню посівну та півтори сотні господарств одержали 251 тонну карбаміду під урожай 2024 року.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.