Аграріям нададуть гранти на власне виробництво дронів

Кабінет Міністрів України розширив можливості отримання грантів підприємствами, що виробляють невійськові дрони або їх частини. Зокрема, такі дрони використовуються як у соціальній, так і агросфері: для доставлення різноманітних вантажів (зокрема пошти, чи інструментів на будівництві), контролю за судноплавством, доглядом за худобою чи обробкою полів.

В Міністерстві економіки України повідомили, що тепер підприємства з виробництва невійськових дронів зможуть отримувати грант від держави у розмірі 80% вартості поданого проєкту.

«Грантові кошти виробники дронів зможуть спрямувати на придбання, доставку та монтаж обладнання, а за кошти власного внеску — придбати сировину, матеріали, комплектуючі та покрити поточні потреби», — коментують у міністерстві. 

Нововведення стимулюватиме розвиток вітчизняних підприємств, які виробляють мирні дрони та їх складові, сприятиме розширенню виробництва. 

Такі дрони можуть використовуватися, пошуку туристів, що заблукали, та доставлення їм належної допомоги. Такі дрони мають попит у професіоналів художнього фото, допомагають фермерам стежити за отарами,  геологам — відшукувати корисні копалини, а зоологам — спостерігати за поведінкою диких тварин. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.