На Чернігівщині у селі понад 20 років працює молочна ферма

У селі Піски, що в Ніжинському районі, вже понад 20 років працює сільськогосподарське підприємство, що займається тваринництвом і рослинництвом. 

На базі молочної ферми виготовляють сирну продукцію, яку реалізовують не лише у власній громаді, де має кілька магазинів. Сир, виготовлений у Пісках, імпортують у свою область, а також у Київську та Сумську. 

Про це ЧеЛайн показали у відео.

«Є досить багато переробки власної продукції. Є свій, можна сказати, сирний мініцех, є крупорушка, зернові культури — сою, пшеницю — переробляємо, маємо млин. Переробляємо сільськогосподарську продукцію як молочну, так і зернової групи», — розповів Андрій Стельмах, заступник директора з тваринництва ПСП «Пісківське».

Наразі за день на підприємстві доять 34 тонни молока, яке реалізують у громаді й області. Окрім молока, підприємство займається відгодівлею бичків на м’ясо.

«Ми займаємося вирощуванням великої рогатої худоби — як молоком, так і м’ясом. Сьогодні ми утримуємо 3150 голів великої рогатої худоби. Ми — племінне господарство з розведення чорної голштинської породи», — зазначає Андрій Стельмах.

Попри повномасштабне вторгнення, це підприємство не припинило своєї роботи, тим паче, в період окупації допомагало місцевим жителям: роздавали молоко, пекли хліб. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.