У селі Липини на 50 гектарах висадять плантацію обліпихи

Цьогоріч Українське органічне підприємство, в якому вирощують ягоди та лікарські трави «Ягоди Волині» з села Липини Волинської області, планують розширення насаджень. 

Так, протягом двох років висадять обліпиху на площі 50 гектарів, інформує видання Ягідник.

Наразі загальна площа обліпихового саду кластеру «Ягоди Волині» становить близько 14 гектарів. Але восени 2024 року тут планують висадити 20 гектарів нового саду.

«Зараз ми готуємо ділянку для майбутнього обліпихового саду: проводимо електрику, водопостачання тощо. Загалом насадження з цією культурою плануємо розширити приблизно на 50 гектарів, але робитимемо це поетапно. Планується, що в 2024 і 2025 роках ми висаджуватимемо по 20 гектарів, а в 2026 — ще 10 гектарів. Завдяки тому, що ми самостійно вирощуємо садивний матеріал обліпихи, ми уже визначилися з сортами, які будемо вирощувати»,  — розповів Директор Ішмурат Віталій.

ТОВ «Ягоди Волині» займається вирощування ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників. Також у господарстві вирощують зернові культури (крім рису), бобові і насіння олійних культур, овочі і баштанні культури.

Готову вирощену продукцію органічна ферма відправляє на заморозку, щоб в подальшому передавати на експорт.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.