Фермер з Сумщини розповів, як пережив авіаналіт на ферму

В ніч з 9 на 10 березня 2022 року росія здійснила авіаналіт на село Бакирівка, що на Охтирщині. Російський літак скинув три ракети в межах села і три на тракторну бригаду за межами села.

Зруйнована майстерня, автогараж, їдальня. Усе, що було в користуванні майже все було зруйноване. Збитки по будівлях близько 30 млн і техніки за 20 млн. 

Про це передає Суспільне.

«Я домовився з місцевими свинарями, які допомогли, бо ми не знали, що з ними робити. Нічим було корма робити. На той час було 700 голів. 300 голів у мене забрали. Частина загинула. Частину ми порізали. Різали ми і на лікарню міську в Охтирку, і для людей, і по магазину. Хто міг платити — платив, хто ні — ми роздавали»,  — каже власник Ігорь Гурбанов.

На той момент на фермі всі працівники залишилися на місці. Це вже минулого і цього року у нас забрали механізаторів до війська. А так всі, хто працював і працюють. Хоча і зменшився обсяг робіт, але всі на місці, всі працюють.

Вже навесні підприємство планувало почати польові роботи. В обробітку ферми було 500 з копійками гектарів ріллі, сінокоси в обробітку. Сіяли кукурудзу, ячмінь, соняшник, сою.

Засіяні були всі гектари: допомогли друзі, бо техніки не було, насіння не було, частина добрив лишилася, і спільними зусиллями у них весняно-польові роботи відбулися

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.