На Полтавщині село залили відходами зі свиноферми

Поблизу села Обознівка, що на Полтавщині, розташований промисловий Глобинський свинокомплекс. Цього року цей комплекс вже прославився катастрофічним забрудненням річки Псел. 

Тепер всі навколишні поля заливаються свинячими фекаліями, розведеними водою. Сморід у селі стоїть неймовірний, дихати нема чим вже який день. 

Про це повідомляється в одному з телеграм-каналів міста Кременчук.

«По сільських ґрунтових дорогах їздять величезні фури по 40 т з кормами, бо так скорочують шлях доставки. Дороги поміж хуторами Гуляйполе, Найдьонівка, Багни розбиті вщент, баюри глибокі, приватний транспорт не проїжджає. В дощову погоду дорога не проїздна, бо від узбіччя до узбіччя водяні озера доходять до метра вглиб», — ідеться у повідомленні.

Як повідомляється, об'їздну дорогу навколо сусіднього села Багнів свинокомплекс розпахав. Швидкій допомозі в село не проїхати. Адміністрація на усні прохання не реагує. До хуторів не ходять маршрутки, тому єдиний шлях — ґрунтовий. 

«Може ж нарешті хтось відреагує на звернення мешканців села Багни, що потерпають від смороду. Не говорячи вже про навколишні земельні угіддя, де гине все живе і пташки теж. В роті постійний присмак металу, слизові печуть, провітрити неможливо. Якість води в колодязях почала змінюватися, з'явився незвичайним осад і гіркота при вживанні», — скаржаться селяни.

Трактори працюють постійно і вночі теж, сморід постійний. На відстані від трактору більше ніж півкілометра дихати не можливо. 

До цього часу періодично неприємні запахи були від свинокомплексу коли вітер був на наші краї. Зараз вже впродовж місяця стало нестерпно. Фото докладаємо, зроблені 17.09 о 15 год. Село Багни стоїть трохи нижче рівня околишніх полів, тому потерпаємо найбільше.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.