Фермерам компенсуватимуть страхові внески

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділяє грант у розмірі 1 млн доларів США на програму підтримки мікро-, малого та середнього бізнесу, у межах якої аграрії зможуть взяти кредити під гарантії страхування майбутнього врожаю.

До 99% страхового внеску будуть компенсовані з грантових коштів. 

Про це повідомив Дмитро Соломчук, народний депутат.

Цей проект реалізує USAID «Реформування фінансового сектору» разом зі страховою компанією «UNIVERSALNA» та «ПриватБанком». 

«Застрахований врожай аграрії зможуть використовувати як заставу для отримання кредитів», — ідеться у повідомленні.

USAID виділяє страховій компанії UNIVERSALNA 1 млн дол. США для страхування врожаю малих фермерів. Це страхування буде використовуватись як застава під кредити від ПриватБанку для позичальників з обмеженим доступом до фінансування.

Для того, щоб взяти участь у програмі підприємець має подати заяву на оформлення кредиту до ПриватБанку та підписати зобов'язання застрахувати майбутній врожай. Після цього страхова компанія здійснює оцінку посівів та укладає договір про страхування із страховим тарифом 6,4%.

Зазначається, програма не передбачає страхування від воєнних ризиків. Участь у програмі зможуть взяти мікро-, малі та середні агропідприємці з усієї країни, окрім окупованих територій та зон близьких до бойових дій або зон де ведуться бойові дії.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.