На Полтавщині громада отримала грант 1 млн євро

Пирятинська громада, що на Полтавщині, отримала підтримку Європейського Союзу, зокрема, фінансування проекту-переможця конкурсу ЄС «Мери за економічне зростання». Обсяг гранту — 999 526,10 євро. 

Діяльність проекту буде зосереджена на об’єднанні місцевої економіки навколо ягідних та фруктових плантацій, нових молочних ферм, місцевих виробників сиру, навчальних програм та консультаційної діяльності. 

Про це повідомили Новини Полтавщини.

Зазначається, що у Пирятинській громаді планують створити та відкрити 4 молочних ферми (1 ферма — на 50 голів, 3 — на 10 голів). Також запланована підтримка створення кооперативу для поглибленої переробки ягід, фруктів, меду, з забезпеченням необхідним обладнанням (комплекси насосів та мотопомп для плантацій, міні-трактор, автомобіль-рефрижератор, камери для глибокої заморозки ягід, фруктів, лінії для виробництва соків, сушіння ягід і фруктів, пакування готової продукції, обладнання для переробки меду).

«В планах громади розширити ягідні насадження на присадибних ділянках для 100 приватних домогосподарств (баки для поливу та зрошувальна стрічка), створити 5 ремісничих майстерень (коворкінгів) на базі місцевих шкіл, Березоворудського аграрного коледжу — гончарний, швацький, сучасних комп’ютерних технологій, садівничий та харчовий», — ідеться у повідомленні. 

За словами  Андрія Сімонова, голови Пирятинської громади, буде налагоджене постачання кадрів для місцевих сирзаводів шляхом придбання лабораторного обладнання для ТОВ «Пирятинський сирзавод» та ТОВ «Леляківське»  і запровадження дуальної освіти, та запровадження поглибленої переробки органічних відходів на добрива на базі 30 приватних домогосподарств (придбання компостерів).

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.