Фермер з Хмельниччини вирощує 12 гектарів органічних овочів

Фермер Олександр Машталер у селі Немичинці Хмельницької області вирощує вісім сортів цвітної капусти, шість сортів броколі та стільки ж видів перцю. На своїй ділянці він використовує лише органічні добрива.

Про досвід вирощування органічних овочів розповідає Суспільне.

За словами Олександра Машталера, серед цвітної капусти є шість нових сортів та два випробуваних. Він спостерігає за ними, порівнює і робить висновки.

«Ранні сорти цвітної капусти почали дозрівати. Основний її врожай буде через тижні три-чотири. Помітив, що нові сорти дуже гарно покривають головку, це для капусти важливо, тому що вона часто підгоряє на сонці», — каже Олександр.

Олександр Машталер розповів, броколі вирощує шість років. Випробував різні сорти. Йому до вподоби середньоранній — «Нексос».

«Урожай броколі можна збирати тричі на рік — до кінця листопада. Вона витримує до восьми градусів морозу. Сорт «Перпл Меджик» я вже вирізав. У рослини з'явились «боковинки». Якщо її зрізати, вона дасть ще один врожай. Зазвичай так відбувається з будь-яким сортом», — додає господар.

Також на городі фермера росте кілька рядів перцю. Чоловік зазначив, до морозів перець буде приносити плоди. Якщо на ділянці організувати крапельне зрошування, урожай буде в три рази більший.

За словами Олександра Машталера, без розсади виростити перець складно. На розсаду його потрібно висаджувати наприкінці січня чи на початку лютого. А висаджувати у відкритий ґрунт — після 15 травня, коли минає загроза заморозків.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.