Сироварня O’bereg запускає виробництво сирів з грибами шиїтаке

Сумська сироварня O’bereg планує виробництво сирів з грибами шиїтаке. Поєднати користь сиру та унікальних властивостей грибів, передає Newfood.

Сироварня O’bereg понад 5 років створює класичні та унікальні кольорові сири. Майстри варять національний чедер у синьо-жовтих кольорах та чедер із деревним вугіллям, портвейном, червону гауду із томатами та зелену з базиліком та травами, сир із конопляним протеїном.

«Тут виготовляють молоді та витримані сири кількох світових груп: голландської, англійської, швейцарської та італійської. Серед них — гауда, маасдам, чедер, ланкашир, рікотта, айріш блю, брі, брюност, халумі тощо», — пише видання.

O’bereg виготовляє навіть сирні цукерки. Їх створюють вручну із власного сиру. 

Молоко для виробництва сиру фільтрується, пастеризується, сквашується чистими бактеріальними культурами й згущується молочними ферментами. Далі майстер отримує сирний згусток, розрізає його на частини, миє сирне зерно, вимішує його і формує сирний пласт. Його розподіляють у форми для сир та відправляють під прес, а далі витримують одну-дві доби у ваннах з розсолом. 

Готові сирні головки покривають захисним полімерним покриттям на водній основі і воском та відправляють у камеру дозрівання на період від 30 днів до 18 місяців.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.