Городники відзначають високу врожайність у картоплі Арізона

Перед початком сезону посадки картоплі, городники стають перед вибором сорту. Початківці спираються на досвідчених городників, а ті, в свою чергу, довіряють вже перевіреним сортам.

Загалом, має відмінні рекомендації картопля Арізона, що дає врожайність 350-450 ц/га, а за добрих умов і всі 500 ц/га, пише Zemliak.com.

Картопля Арізона — відноситься до найбільш популярних сортів картоплі в Україні. Відрізняється тим, що при впливі поганих погодно-кліматичних факторів та хвороб рослина дає стабільно високий урожай. Також картопля Арізона має високу посухостійкість, що дозволяє вирощувати її на півдні України.

Агрономічні характеристики картоплі Арізона:

  • Картопля Арізона має високу врожайність до 450 ц/га
  • Відмінне зберігання (97%) та стійкість до механічних пошкоджень картоплі
  • Вага бульби 130-170г
  • Сорт має універсальне столове призначення, відмінні смакові якості та підходить для різних страв
  • Картопля Арізона не вибаглива, добре переносить суху та спекотну погоду
  • При вирощуванні сорту Арізона можливе отримання двох урожаїв за один сезон
  • Ранні терміни дозрівання не дають більшості захворювань вразити картоплю Арізона.

Сорт насіннєвої картоплі Арізона відноситься до ранньої групи стиглості, дозрівання відбувається на 70-80 день після проростання. Завчасне пророщування бульб картоплі сприяє більш ранньому терміну дозрівання. Сорт Арізона дозволяє проводити висадку в ґрунт за більш низької температури.

«Насіннєва картопля Арізона, завдяки своїм смаковим якостям, підійде будь-якій господині. Сорт картоплі — їдальня. Він чудово підходить як для смаження, так і для варіння. Будь-які страви, приготовані з цієї картоплі, будуть захоплювати своїм смаком»,  — кажуть знавці.

Молоду картоплю можна копати починаючи з 60 дня. Рослина насіннєвої картоплі Арізона стійка до багатьох видів захворювань (рак картоплі, нематода, мозаїки), стійкість до парші звичайної та фітофторозу — середня.

Перед висадкою рекомендується провести протравлення (замочування) бульб картоплі Арізона у розчині фунгіцидно-інсектецидної дії препаратів. Можливе висадження під плівку.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.