Екоактивістка із Закарпаття створила власний брендовий сироп з трав

Волонтерка та екоактивістка Валерія Попович із Закарпаття,створила свій бренд екопродукції «Лісостеп» з польових квітів. М’ята, фіалки, кульбабки — це основа для смачних сиропів до столу.

Технологія порівняно проста, адже потрібні тільки вода, цукор та приготована в особливий спосіб та чи інша рослина, яка й складатиме основу продукту.

Про це пише видання Varosh. 

«Я збираю трави далеко від міських доріг, щоб рослини не насичувалися шкідливими речовинами. В основному роблю це у своєму селі — Сторожниці, але також регулярно ходжу в гори й намагаюся там зібрати максимум», — розповіла дівчина.

Волонтерство та екосвідомий спосіб життя — звична для дівчини річ. А от запустити свій перший бізнес-проєкт вона наважилася тільки цього року.

«Я люблю природу, збирати та вивчати рослини. Вже близько 5 років вчуся їх правильно засушувати та варити. Майже всі рецепти я спочатку брала з мережі, а зараз вже можу самостійно експериментувати», — каже Валерія.

Спочатку Валерія готувала трави для себе та родини, а потім відправляла друзям з інших міст як подарунок із Закарпаття.

«Мені дуже подобається процес — збирати трави, їх готувати, потім заливати у баночки, все гарно оформлювати, фотографувати, пакувати. Навіть відправляючи своїм друзям я намагалася зробити все так якісно, ніби вони мої замовники»,  — додає дівчина.

Потім Валерія вирішила, що цю ідею можна капіталізувати. До того вона шукала спосіб, як можна ще більше донатити на ЗСУ і вирішила створити якийсь продукт, який можна було б продати. Тому 15% прибутку стабільно йде на потреби військових.

Валерія говорить, що її маленька ідея також і про популяризацію природи Закарпаття, яку треба оберігати від знищення

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.