У селі Рибаківка на Миколаївщині працює добровільна пожежна команда

У селі Рибаківка Коблівської територіальної громади Миколаївського району відкрився новий підрозділ місцевої пожежної охорони, пише ДСНС України.

Відтепер на допомогу мешканцям Коблівської територіальної громади у разі виникнення пожежі разом з вогнеборцями Головного управління ДСНС України у Миколаївській області зможуть прийти місцеві пожежні, які нестимуть службу у цілодобовому режимі.

«Питання створення та відкриття нових підрозділів місцевої пожежної охорони завжди на часі. Це пов’язано із тим, що підрозділ ДСНС зазвичай має досить великий район виїзду і до найвіддаленішого населеного пункту шлях прямування може займати іноді до години та більше. У випадку відсутності місцевої пожежної охорони, втрачається дорогоцінний час, і це може призвести до непоправних наслідків. Тож дякуємо органам місцевої влади за сприяння у вирішенні питання відкриття даного підрозділу та бажаємо хлопцям сухих рукавів», — зазначили рятувальники Миколаївщини.

До слова, одним із проєктів, що підтримує громади у розвитку добровільних пожежних команд, є грантовий проєкт «Цивільний захист з Добровільними пожежними командами», який реалізовується Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.