Рівень води на вулицях села Садове сягає 7 метрів — мешканці

Після підриву дамби на Каховській ГЕС село Садове в Херсонському районі опинилося майже повністю під водою. За словами місцевих мешканців, подекуди рівень води сягає сімох метрів, пише видання Рубрика.

«Ми не думали, що це буде в такому масштабі. Думали, буде трошки менше. Підіймали якісь речі трохи вище в хаті. Але… Все пропало. Пропало абсолютно все», — каже пані Наталя.

Для жителів Херсонщини знання про небезпеку через руйнування дамби Каховської ГЕС — не новина. Про техніку безпеки та можливі наслідки жителям Херсона та регіону розповідають ще у школі. Затоплені села нижче за течією, затоплені райони міста, ризики для довкілля — хоч і знайомі прогнози, а проте в реальності радше неочікувані. 

«Руйнування дамби на Дніпрі завжди сприймалося херсонцями як апокаліптичний сценарій, дуже малоймовірний. Росіяни ж зробили небезпеку реальністю. Підірвавши дамбу, вони затопили водою цілі села аж по дахи будинків», — пише видання.

Наталя Пелюшенко живе в Садовому все життя. Її односелець Василь — теж. Ще кілька днів тому їхні життя були звичними, хоч і далекими від норми через постійні обстріли росіян та відсутність електрики з листопада 2022 року. Тепер їхнє рідне село Садове опинилося майже цілком під водою.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.