Громади можуть заробити 16% на державних облігаціях — Мінфін

Міністерство фінансів закликає встигнути вкласти вільні кошти місцевих бюджетів у державні цінні папери «у зв’язку з великою кількістю запитів з боку органів місцевої влади». 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Так, при інвестуванні 1 млн грн бюджетних коштів, громада через рік повертає вкладені кошти та вже нараховані відсотки — 160 тисяч гривень, відсоткова ставка складає 16% річних.

«Купівля місцевими бюджетами державних цінних паперів — це не тільки інвестування в найнадійніший фінансовий інструмент в країні та ефективне використання тимчасово вільних коштів, але і фінансування нагальних потреб держави в умовах воєнного стану», — наголошується у повідомленні.

Згідно з порядком, тимчасово вільні кошти можуть розміщуватися шляхом придбання державних цінних паперів зі строком обігу до одного року (короткострокові державні облігації), від одного до п’яти років (середньострокові державні облігації) та більше п’яти років (довгострокові державні облігації).

У Мінфіні зазначили, що територіальні громади вже володіють ОВДП на суму понад 1 млрд грн.

Зазначається, Міністерство фінансів на аукціонах з продажу військових облігацій внутрішньої державної позики, що відбулися 27 вересня, змогло залучити до держбюджету 574,99 млн грн. Наприкінці травня Львівщина першою серед органів місцевого самоврядування придбала військові облігації.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.