На початку липня пройде Національний З’їзд територіальних громад України

У середу 7 липня 2021 року в Києві відбудеться Національний З’їзд територіальних громад України, який збере в одній залі офлайн близько 700 учасників, інформує сайт Децентралізація.

До участі в з’їзді запрошені голови територіальних громад, народні депутати України, посадовці центральних органів державної влади, представники міжнародних організацій та проектів технічної допомоги, експертне середовище, ЗМІ.

Під час заходу мова піде про:

  • Конституційне закріплення результатів реформи місцевого самоврядування, зміни до Закону про місцеве самоврядування в Україні, нову редакція Закону про службу в органах місцевого самоврядування.
  • Підходи до розмежування повноважень між рівнями місцевого самоврядування та органами державної влади, ресурсне забезпечення повноважень (освіта, медицина, соціальний захист, цивільний захист та інше).
  • Асоціації місцевого самоврядування як інструмент захисту інтересів місцевого самоврядування та представництва інтересів місцевого самоврядування в центральних органах влади (лобіювання). Формування єдиного голосу місцевого самоврядування.

Час і дата проведення заходу: 7 липня 2021, початок о 10:00, місто Київ, вул. Вадима Гетьмана, 6, Mercure Конгрес Центр, зал «Спілберг», 5 поверх.

З питань участі звертайтесь на електронну адресу office@hromady.org.

Листи-запрошення організатори надіслали кожній громаді України на офіційну пошту.

Організатор заходу — Асоціація об'єднаних територіальних громад.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.