Родина військового створила домашню сироварню

Поки військовий Євген Воротило зі своїм батьком стоять на захисті України, його дружина Марія та його мати Інна Сапожнікова розгорнули сирний бізнес у місті Городище.
Жінки виготовляють бринзу, страккіно, адигейський сир, сирні цукерки у вигляді квітів та сердечок. А ще планують продавати сирні кульки зі спеціями, джеми та варення з домашніх продуктів, передає ШоТам.

З початком повномасштабного вторгнення Євген із батьком пішли на захист від російських окупантів, а Марія та Інна вирішили завести домашнє господарство.

«Побачили допис фермерки, яка продавала своїх кіз — ферма була на межі Донеччини та Дніпропетровщини, тому тут часто були обстріли, й тварини від цього дуже стресували. Так декілька кіз і цап Омелько стали мешканцями Городища»,  — розповіли жінки.

З часом до жінок переїхали ще кілька кіз, і так почався їх шлях як сироварів.

«Перші замовлення від людей були минулого 2023 року. Я написала допис у соцмережах і повідомила, що у свекрухи є сир. За вечір люди замовили 30 кг», — каже Марія.

Загалом за минулий рік жінки удвох приготували близько 200 кілограмів сиру. Цьогоріч жінки спробували робити сир бруност, який потрібно довго варити та постійно куштувати. Його готують у вигляді намазки на хліб, а має він солодко-солоний смак.

Зараз попит на сирні смаколики дуже великий, тому люди чекають на своє замовлення місяць або й довше. Марія каже, що вони зі свекрухою дуже люблять морозиво з власного молока, але поки змирилися з тим, що найближчим часом усе молоко буде для клієнтів, тому купують морозиво в магазині.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.