російські солдати знищили родинну пасіку неподалік Куп’янська

Днями родина Тетяни Ярмак із Куп’янська дізналася, що їхньої великої пасіки біля ставка більше не існує. Близько 10 років тому пасіка стартувала з двох сусідських старих вуликів, а виросла у родинний бізнес, який люди втратили через російську окупацію.

Про це жінка написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Офіційно!.. Нашої пасіки більше немає…Ми її 10 років з нуля створювали... Вчора подзвонила людина, яка розповіла… Пасіку розтягли майже одразу... Все розкурочили і знищили… Меду там було з тонну, не менше…», — поділилася Тетяна Ярмак.

За її словами, навесні минулого року на їхній ставок на Харківщині, де стояла пасіка, прийшли російські військові. Там був будиночок і кілька господарчих споруд. російські військові вигнали з будиночка дядька, що сторожував там і отаборилися.

«Забрати і викачати останній збір меду 2022 ми не встигли, бо відбулась деокупація Куп'янщини і російські солдати ринули в бік, де був наш ставок і пасіка… Небезпечно було туди їхати та й куди? Місто тоді жорстко стали обстрілювати і люди кілька тижнів сиділи в підвалах… Весь цей час, з вересня 2022, ми тільки уявляли, яка доля у наших бджілок…», — із жалем поділилася пані Тетяна.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.