На Чернігівщині минулорічну картоплю скуповують по 10 гривень за кілограм

На Чернігівщині торішню картоплю купують по 10 гривень за кілограм. Вирощувати картоплю на продаж за таку ціну — вигідно. Ціна солярки вподовж останніх 3-4 років залишається на рівні, ну, може хіба в межах до 5 гривень зросла. Три-чотири роки тому за кілограм картоплі пропонували три гривні. А нині — 10. То за такої ціни ті, хто займається картоплею, справді отримують прибуток.

Про це пише ЧеЛайн.

«Торішню картоплю купують по 10 гривень за кілограм. Вирощувати картоплю на продаж за таку ціну — вигідно. Ціна солярки вподовж останніх 3-4 років залишається на рівні, ну, може хіба в межах до 5 гривень зросла. Три-чотири роки тому за кілограм картоплі пропонували три гривні. А нині — 10. То за такої ціни ті, хто займається картоплею, справді отримують прибуток»,  — каже Володимир Павленко, Володимир Павленко, голова Березнянської громади.

Цьогорічний приморозок у травні дещо пошкодив цьогорічні насадження картоплі. Та люди, що займаються вирощуванням картоплі знають, що треба робити.

«Років два тому купували картоплю по 3 гривні за кіло, ніхто такої ціни, як нині, не хотів давати. Цьогоріч, кажуть, і по 12 гривень купували. Для сільського населеного пункту це доволі непогана ціна», — ділиться Олександр Артюшенко, староста Тур’янського старостинського округу.

Цьогорічні приморозки у травні городникам дещо пошкодили сходи картоплі. Та люди знають, як чинити при низьких температурах. Якщо брати загалом, то ситуація не є критична і цілком допустима, бо щороку таке трапляється.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.