В Україні цибулю продаватимуть дешево до кінця осені

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, сьогодні українські фермери пропонують до продажу ріпчасту цибулю по 7-12 грн/кг ($0,19-0,33/кг), що в середньому на 21% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. 

Причиною зниження цін на цибулю експерти називають збільшення пропозиції на ринку цієї продукції низької якості. Через затяжні дощі в період збиральних робіт якість врожаю постраждала, внаслідок чого продукція виявилася непридатною для тривалого зберігання.

«Продають в основному зараз цибулю ті виробники, які взагалі не мають приміщень для її зберігання. Решта фермерів відмовляються вести продажі за поточними цінами, і весь обсяг ріпчастої цибулі закладають на зберігання», — кажуть експерти.

Намагаючись скоріше реалізувати таку цибулю, українські фермери все частіше вдаються до зниження відпускних цін на свою продукцію. Тим часом продукція високої якості зараз рідко надходить у продаж, оскільки фермери вважають за краще тримати її в сховищах, очікуючи вищих цін.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.