Україна може перейти на польську форму податків для ФОП

В Україні розглядають можливість запровадження польської моделі оподаткування фізичних осіб-підприємців. Така форма передбачає більший ліміт за операціями — 2 млн євро, тоді як в Україні ліміт становить 7,8 млн гривень.

Про це повідомляє Novyny.live.

«Вивчивши приклади декількох країн, ми взяли за зразок польську модель, яка є для нас найбільш близькою. Зараз розглядаємо можливість її імплементації в Україні», — зазначив Данило Гетманцев, голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради.

Крім того, різні види діяльності обкладаються різними ставками податку. Наприклад, торгівля обкладається податком 3%. Низьким податком обкладається виробництво. А податки на послуги становлять від 12% до 20%.

«Наша задача — відмежувати малий бізнес від середнього і великого. Це зараз основна проблема єдиного податку і системи оподаткування малого бізнесу. Ті ж таки РРО необхідні для того, щоб відстежувати перевищення лімітів за операціями ФОПів», — додав Гетманцев.

Гетманцев пояснив, що польська модель оподаткування ФОПів, по-перше, передбачає більший ліміт за операціями — 2 млн євро, тоді як в Україні ліміт становить 7,8 млн гривень. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.