Жіночий бізнес запрошують до програми Empowering Women in Agrifood

В Україні стартує Програма підтримки жінок-підприємиць та стартапів в агропродовольчому секторі «Empowering Women in Agrifood» від  EIT Food.

Переможці можуть отримати грант до 10 000 євро на розвиток власної справи чи стартапу. Подати заявку на участь українською мовою до 25 травня 2023 року можна за посиланням.

Про це повідомляє Громадський простір.

«Empowering Women in Agrifood (EWA) — безкоштовна освітньо-менторська програма для жінок-підприємиць і стартапів в агропродовольчому секторі тривалістю 6 місяців (червень – листопад, 2023), гранти до 10 000 євро на розвиток власної справи чи стартапу», — ідеться у повідомленні. 

В рамках програми учасниці працюють з особистими менторами, беруть участь в  онлайн/офлайн тренінгах та заходах, розвивають бізнес-навички та налагоджують нові контакти. 

Бізнес-ідея повинна відповідати одній з трьох стратегічних цілей EIT Food:

  • Здорове життя завдяки харчуванню (сприяння доступу споживачів до якісних продуктів і корисної інформації)
  • Вуглецева нейтральність агропродовольчого сектору (боротьба з викидами CO2, зменшення забруднення шляхом диверсифікації та створення нових ринків для харчових відходів)
  • Управління ризиками для справедливої системи харчування в майбутньому (стійкий, надійний ланцюг постачання харчових продуктів із кращою продовольчою безпекою, цифрові рішення). 

До критеріїв участі входять:

  • є агропродовольча бізнес-ідея або діючий бізнес, якому менше 2 років з моменту офіційної реєстрації
  • учасниками є жінка-підприємиця або засновниця агро-стартапу з України і Вам виповнилось 18 років
  • учасниця ще не отримувала фінансування на пропоновану ідею (інвестиції/гранти) на суму понад 30 000 євро. 

Навчання відбувається українською мовою в форматі онлайн та офлайн (2 зустрічі в м.Київ/Львів). Кожна з учасниць програми додатково отримає грант 1 000 євро на проїзд/проживання під час офлайн заходів. Залишок коштів підуть на розвиток власної справи учасниць.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.