Фермер з Полтавщини планує власне виробництво пелет

Власник ФГ «Світозар», Микола з Полтавщини, вирощує зернові та технічні культури. На грантові кошти від програми USAID планує запустити цех для переробки соломи, соняшникового лушпиння та щепи на паливні пелети

Про це пише Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО

«Відходів все одно багато, то чому б не перетворити їх на щось корисне? Маю в обробітку 73 гектари та маю 16 років досвіду роботи директором хлібоприймального підприємства. Планую запустити цех для переробки соломи, соняшникового лушпиння та щепи на паливні пелети», — ділиться планами пан Микола. 

Фермер каже, сировину частково буде використовувати власну, а частину закуповувати в інших господарств, це дозволить створювати додану вартість для своєї побічної продукції від вирощування, а також створити нові ринки збуту для інших фермерських господарств.

«Реалізовувати продукцію планую оптовим покупцям та частково у роздріб. Одним із покупців планується центральна лікарня яка опалюється пелетами, також шукатимемо інших оптових покупців для того, щоб мати гарантовані ринки збуту», — каже Микола.

Частину продукції аграрій планує використовувати і на власному господарстві. На фермі цього року, окрім високих цін на посівмат, була проблема зі зберіганням та вологістю кукурудзи, тому на майбутнє на ферму придбають сушку, яку будуть опалювати вже власними паливними брикетами.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.