Ветерани можуть отримати понад мільйон гривень на власний бізнес

Ветерани, ветеранки, а також родичі полеглих захисників та захисниць зможуть отримати від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень на відкриття й розвиток власної справи. Загальний бюджет конкурсу становить 15 мільйонів гривень.

Про це ідеться у пресрелізі МХП.

Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів спільно з благодійним фондом «МХП – Громаді» презентував концепцію програми фінансування #Варто « РобиТИ своє», яку незабаром запустять.

«Для нашого Фонду співпраця з УВФ та Мінветеранів стала не просто логічним продовженням конкурсу «Роби своє», але справою честі. Підтримувати й допомагати військовим та їхнім родинам — один з векторів нашої діяльності», — наголошує Тетяна Волочай, директорка благодійного фонду «МХП — Громаді».

Окрім фінансування, ветеранське підприємництво також отримає підтримку на законодавчому рівні.

«У період кризи саме ветеранський бізнес не релокувався, а залишився працювати в Україні, створювати робочі місця та наповнювати економіку. Тож маємо зробити все, аби підтримати ці ініціативи», — каже Максим Кушнір, директор департаменту громадянської ідентичності та ветеранського розвитку

Український ветеранський фонд протягом 2022 року провів два конкурси макрофінансування, у яких 53 переможці отримали фінансування на суми від 500 тисяч до мільйона гривень.

Цьогоріч проєкт підтримки ветеранського бізнесу реалізується у партнерстві з благодійним фондом «МХП – Громаді». Фонд уже кілька років поспіль підтримує мікропідприємництво в регіонах. Торік в 11 областях «МХП – Громаді» профінансував відкриття та розвиток 85 бізнесів на 7,4 млн грн. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.