В Україні очікується ріст цін на цибулю

На українських овочевих ринках ще у вівторок, 19 жовтня 2021 року оптова ціна на цибулю становила 7 грн/кг, а вже до середи вона підскочила до 8 грн/кг. Притому за велику «ріпку» просять ще вище — 10-11 грн/кг.

Про це повідомляє Херсонське.

Фермери пояснюють підвищення цін першими заморозками. Зберігати цибулю на відкритому повітрі і в необладнаних приміщеннях вже неможливо. А обладнаних овочесховищ в Україні вистачає. Саме тому ціна на цибулю, втім, як і на інші овочі, вже не буде падати, а тільки ставатиме більше.

Незважаючи на осіннє зростання цін, гігантський оптовий фермерський ринок «Неждана», що в селі Великі Копані Херсонської області, жваво торгує овочами. З настанням другої половини осені щось уже відчутно подорожчало, а на щось поки зберігаються майже літні ціни.

Зокрема, кабачки поки продають по 18 грн/кг, а огірки — по 25 грн/кг. 

«За томати, які виросли на полі фермери теж поки не вимагають захмарних цін. Вони стоять по 10 грн/кг.  А ось червоні, рожеві та жовті тепличні помідори йдуть оптом по 25 грн/кг», — йдеться в повідомленні. 

На інші овочі фермери тримають такі ціни:

  • баклажани — по 10-15 грн /кг
  • перець Білозерка — 5-10 грн/кг
  • зелені конусоподібні перці — 5 грн/кг
  • червоні конусоподібні перці — 10-15 грн/кг
  • зелені кубовидні перці йдуть по 10 грн/кг

Поки тримається невисока оптова ціна на картоплю і буряк. Їх продають по 6 грн/кг. Трохи менше коштує морква — до 6 грн/кг.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.