Ферма Рясниківське стала племінним господарством

Фермерському господарству «Рясниківське» присвоєно статус племінного репродуктора з розведення овець романівської породи. Це засвідчує відповідний наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Попередньо регіональна комісія, до якої входять представники Мінагрополітики, науковці профільних інститутів, фахівці Департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА, ГУ Держпродспоживслужби в області, зробила візуальну оцінку овець та проаналізувала відповідні документи про походження тварин.

Як зазначили у Департаменті агропромислового розвитку ОДА, присвоєння такого статусу є підтвердженням породності овець, їх продуктивності, що сприятиме розвитку вівчарства в області.

«В області функціонує 10 господарств, які займаються розведенням овець і кіз. На початок цього року там утримується 2200 тварин, що на 10 відсотків більше відповідного періоду минулого року. «Рясниківське» – це уже друге підприємство в області, якому присвоєно статус суб’єкта племінної справи у вівчарстві», — сказала директорка Департаменту агропромислового розвитку ОДА Надія Переходько.

Нагадаємо, ФГ «Рясниківське» створене у червні 2021 року, основним видом його діяльності є розведення овець. Тоді ж, у 2021 році, у господарстві закупили 500 племінних овець. Цьому сприяла державна фінансова підтримка.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.