Фермери з села Станіслав роздають козенят

Власники ферми Лиманська коза Олена та Валентин Бєлозоренко, з села Станіслав, що на Херсонщині, вирішили подарувати пару молодих кізочку та козлика для їх розводу.

Про це йдеться на сторінці ферми у Facebook.

Під час окупації можливості продавати молодняк не було, тому на фермі залишилось багато козенят, які підросли і привели ще стільки ж молодих тварин.

«Наразі наша ферма налічує 50 кіз та козенят. Ми уявляємо собі, що настане перемога, люди будуть повертатись додому, але життя вже не буде таким як раніше. Нам з чоловіком хочеться допомогти молодим сімʼям чи літнім людям, адже одну — дві кізочки тримати буде не важко. До того ж завжди буде свіже та корисне молочко і сир», — розповіла Олена.

За її словами, цінним є саме козлик — родоначальник. Від його породи залежить удойність та цільність молока майбутніх кізоньок.

«Для нас важливо знайти турботливих господарів для козенят. Ми категорично проти будь-якого жорсткого поводження з тваринами. У наших кіз дуже хороша молочна лінія і вони стануть добрими друзями для вашої родини», — каже власниця ферми Олена Бєлозоренко.

Раніше Zemliak.com повідомляв, фг «Лиманська коза» отримає грант 3500 євро на відновлення сирного виробництва від італійського концерну Nazionale del Parmigiano Reggiano.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.