Представники місцевого самоврядування потребують захисту — Негода

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну, на окупованих територіях росіяни буквально влаштовують полювання на сільських старост та голів громад. російські військові викрали більше двадцяти очільників громад. Чотирнадцять з них вже звільнено. Однак семеро голів досі в полоні.

В умовах воєнного стану є необхідність забезпечити захист представників місцевого самоврядування цих та інших громад від викрадень, катувань, переслідування.

Про це сказав В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій в ході засідання Європейського комітету з питань демократії та врядування (CDDG).

«Прошу підтримки для посадовців у громадах, оскільки вони також попадають в зону ризику та потрапляють до полону росіян», — зазначив В’ячеслав Негода.

Заступник Міністра також наголосив, що під обстрілами рашистів комунальні служби також наражають себе на небезпеку, оскільки мають розбирати завали після руйнувань і хоронити невинно загиблих, забезпечувати елементарні умови для тисяч людей, які вимушено покинули свій дім, тікаючи від війни.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.