GIZ шукає партнерів для відбудови в Україні

До 31 грудня 2023 року компанії можуть подати заявки на отримання фінансової підтримки в розмірі до 2 млн євро для реалізації власних проєктів. У спеціальному конкурсі для України головна увага приділяється проєктам у таких галузях: сільське господарство, охорона здоров’я, будівництво та відновлювана енергетика. 

«Компанії, в яких є ідеї, що можуть сприяти пом’якшенню наслідків війни або безпосередньо допомогти відбудові України, можуть подати до Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH заявки на отримання фінансової та фахової підтримки для реалізації власних проєктів в рамках програми develoPPP Спеціальний конкурс для України», — ідеться в повідомленні.

Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) зможе надати фінансову підтримку для кожного обраного проєкту в розмірі до 2 млн євро.

У рамках develoPPP BMZ сприяє реалізації сталих ініціатив компаній, які спрямовані на потреби громадян у контексті політики розвитку відповідних країн-партнерів.

Тематика проєктів може охоплювати, наприклад, стабілізацію ланцюгів постачання, підготовку персоналу у сфері охорони здоров’я або відбудову важливої інфраструктури із застосуванням енергоефективних та стійких процесів.

Компанії можуть подавати заявки на отримання підтримки в розмірі до 2 млн євро для реалізації своїх проєктів за умови, що вони самостійно фінансують не менше 50% загальної вартості проєкту.

Окрім фінансової підтримки, кандидати можуть розраховувати на допомогу GIZ як досвідченого партнера з реалізації проєктів, який має необхідних фахівців та налагоджені структури в Україні. Партнери з приватного бізнесу, які бажають спільно розробляти та реалізовувати проєкти, можуть покластися на експертизу GIZ та її мережу контактів з представниками держави, бізнесу та громадянського суспільства.

У свою чергу, у межах німецько-української співпраці заради розвитку очікується залучити для відбудови України інноваційний потенціал, технічне ноу-хау та актуальні галузеві контакти представників приватного бізнесу. Така взаємодія має стати обопільно вигідною для представників державного та приватного секторів.

Заявки приймаються до розгляду до 31 грудня 2023 року.

З додатковою інформацією стосовно конкурсної процедури та умов отримання підтримки можна ознайомитися за посиланням www.develoPPP.de/en/ukraine.

Команда GIZ, відповідальна за програму develoPPP, відповість на усі запитання: develoPPP@giz.de.

develoPPP BMZ

Коротко про GIZ

GIZ є партнером з реалізації проєктів, який супроводжує Україну на шляху відновлення. 

У центрі уваги: розбудова комунальної та соціальної інфраструктури, надійне енергопостачання та зміцнення української економіки. GIZ також супроводжує Україну на її шляху до членства в ЄС, надає консультації з проведення необхідних реформ та сприяє модернізації державного управління. 

Багаторічна співпраця та мережа партнерів у всіх регіонах країни дозволяють забезпечити підтримку відповідно до потреб громадян і спрямовану на майбутній розвиток. Понад 560 фахівців працюють в GIZ у 45 проєктах.

Про програму develoPPP

develoPPP — це програма підтримки, організована Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). 

Вона адресована компаніям, які забезпечують сталі інвестиції в країнах, що розвиваються, та в країнах з перехідною економікою, а також бажають розбудовувати свою операційну діяльність на місцевому рівні. 

Умовою для отримання підтримки є довгострокові економічні інтереси у відповідній країні та сталий позитивний ефект від діяльності компанії для місцевого населення у контексті політики розвитку.

Обидва інструменти Програми — develoPPP Classic та develoPPP Ventures — пропонують індивідуальну підтримку для вже існуючих середніх та великих підприємств, а також для амбітних стартапів. 

Спеціальний конкурс develoPPP для України також пропонує адресну підтримку для підприємств, які навіть за наявних складних рамкових умов реалізують свій бізнес-потенціал в Україні і, у такий спосіб, допомагають відбудовувати країну.

Програму develoPPP реалізують два досвідчені партнери німецької співпраці заради розвитку: DEG Impulse gGmbH та Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. www.develoPPP.de/en

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.