Село Медвин | Медвинська громада на Київщині

Днями АгроЕкспедиція Посівна 2023 стартувала і першою зупинкою екіпажу стало село Медвин у сучасному Білоцерківському районі на Київщині.

Основне завдання наших колег — візити в агрофірми та на поля разом із партнерами BASF та Credit Agricole Bank, аби дізнатися якомога більше про посівну на другому році повномасштабної війни росії в україні. 

Найчастіше офіси підприємств розташовані в селах, тож наші колеги із радістю не лише інспектують поля та говорять із аграріями, а приглядаються до села, в якому гостюють.

Офіс агрофірми «ТАС АГРО ЦЕНТР» розташований у селі Медвин. Це сільськогосподарський кластер, що в цьому регіоні обробляє 14 тис. га.

Про Медвин  

Медвин — це село, що є центром Медвинської громади в Білоцерківському районі Київської області.

До складу громади увійшло 12 населених пунктів, проживає тут 5 161 людина.

На  головній  вулиці  села  міститься  громадський  центр  села —  середня  школа та лікарня,

У Медвині донедавна функціонувала поліклініка,  аптека,  будинок  культури,  магазини,  пошта,  адмінбудинок,  базарна  площа.

Сформована  центральна  площа — у її центрі пам’ятник односельцям, які  загинули  під  час  Другої світової війни  та  пам’ятний знак  на  честь  Медвинського  антибільшовицького  повстання   1920  року, а  біля  школи  — пам’ятник  Т.Г.  Шевченку.

Сьогодні  в  селі  діють  дві  церкви:  Успенська  ( УПЦ  київського  патріархату)  та  Миколаївська  (УПЦ  московського  патріархату).

Церква у селі Медвин

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.