Громади отримають підтримку в керуванні землями

В четвер 2 вересня 2021 року Громадська спілка «Укргео» презентувала річний проект «Підтримка громад в управлінні землями».

Як зазначається в Мінагрополітики, в першу чергу учасниками проекту стануть територіальні громади, їх голови та землевпорядники, планується охопити щонайменше 800 територіальних громад.

«Земельні відносини — це суспільні відносини. Сподіваємося, що скоро ми перейдемо до якісного управління землями громадами, оскільки землі в громадах — це основний актив, який дасть можливість для економічного росту українського села», — зазначив Тарас Дзьоба, Заступник Мінагрополітики.

Також заступник підкреслив, що впровадження таких проектів — це початок великого шляху до трансформації країни до сильної успішної держави.

Територіальні громади набули низки повноважень завдяки земельній реформі. Тепер вони відповідальні за свої території, розпорядження землями, контроль за їх самовільним захопленням та цільовим використанням.

«Громадська спілка УкрГео реалізовує проект. Ми допоможемо в організації комунікації громад з державними інституціями, підготуємо пропозиції щодо вирішення проблемних питань земельних відносин на національному рівні», — розповів Роман Челноков, голова правління Укргео.

Діяльність в межах проекту допоможе громадам у всіх областях України впровадити сучасні інструменти управління землями в умовах нового земельного законодавства щодо просторового планування використання земель.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.