На Вінницьких Мальдівах громада може отримати у власність базу відпочинку

Через суд скасували реєстрацію самовільно зведеної бази відпочинку. Також повертають державі частину лісу, який колишній начальник обласного лісового господарства передав зятю під базу відпочинку, пише Vinnitsa.info.

До суду передано обвинувальний акт стосовно забудовника, який на самовільно зайнятій земельній ділянці недіючого Черепашинського гранітного кар’єру «Вінницькі Мальдіви» самочинно побудував базу відпочинку.

Про це повідомив керівник Вінницької обласної прокуратури Олексій Химченко.

«На даний час триває судовий розгляд кримінального провадження. Позов прокурора було задоволено та скасовано реєстрацію на нерухоме майно. На теперішній час триває розгляд позовної заяви прокуратури щодо передачі незаконно збудованих об’єктів у власність територіальної громади. Територіальна громада вже буде вирішувати яким чином користуватись цією власністю», — повідомив Олексій Химченко.

Керівник прокуратури повідомив і про хід справи колишнього керівника обласного лісового господарства Анатолія Бондаря, який передав своєму зятю 3,4 га лісу на 49 років під базу відпочинку. Суд прийняв рішення повернути ліс в державну власність.

«До суду передано обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства (Бондаря А.О.), який користуючись владними повноваженнями, організував злочинну схему з незаконної передачі в користування товариству на 49 років лісової ділянки площею 3,4 га Дашівського лісництва Іллінецької громади вартістю 74 млн грн, засновником якого є його зять.

Ігноруючи виконання законних вимог, товариство на отриманій ділянці звело відпочинкового комплексу – звело 10 будівель та господарчі споруди. Внаслідок таких незаконних дій державному лісопідприємству завдано збитків на 1,8 млн грн.

Рішенням Господарського суду задоволено позов прокуратури про розірвання договору користування лісами та повернення лісової ділянки до державної власності», - розповів Олексій Химченко.

Також він проінформував про витребування земель лісового фонду.

«Стосовно земель лісо-господарського призначення подано один позов про витребування семи земельних ділянок, загальною площею 223 га, вартістю 3,3 млрд грн. Позов судом задоволено. Це в Хмільницькому районі село Глухівці», — зазначив Олексій Химченко.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.