Фонд держмайна планує отримати один мільярд гривень від оренди землі

Фонд державного майна України планує отримати 1 млрд грн на рік від здачі в оренду 100 тис. га сільськогосподарської землі. 

Про це повідомляє Agropolit.com. 

«Під управлінням Фонду державного майна України залишається 386 тис. га державної землі. 98 тис. га з них окуповані.  у власності фонду є заміновані землі, а також ділянки на прифронтовій території, тому він готовий передати в оренду більше 100 тис. га», — розповів голова Фонду держмайна Віталій Коваль. 

Зазначається, переможець конкурсу отримає можливість укласти договір оренди терміном у 14, або 25 років, в залежності від того, мова йде про вирощування однорічних або багаторічних культур. Ціну оренди визначать на аукціоні і вона залежить від нормативно-грошової оцінки.

«Наприкінці червня ми запускаємо процедуру оренди. Виставляється лот з кадастровими номерами й будь-хто може взяти участь в аукціоні — фізособа, фермерське господарство, агрохолдинг» — зазначив Віталій Коваль.

Торги стартуватимуть з 12% нормативно-грошової оцінки. Віталій Коваль додав, що також може відбуватися індексація, оскільки нормативно-грошову оцінку можуть переглянути. Слід зазначити, що Фонд державного майна реалізує проєкт «Земельний банк», щоб відкрити доступ аграріям до ринку державних земель.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.