Громада з Рівненщини виготовляє цифрову карту комунальних земель

Костопільська міська рада, що на Рівненщині, почала виготовляти власну цифрову карту земельних ділянок усіх форм власності та розпорядників ними.

На карту території кожної колишньої сільради буде «нашаровано» дані з усіх державних реєстрів. Таким чином буде обліковано кожну ділянку.

Про це повідомляє Громадська організація «Костопільщина 21 століття».

Першу візуалізовану карту земель колишньої Пісківської сільради вже виготовлено, роботу оплатила міська рада, землевпорядники от-от одержать її у користування.

«На карті буде розмежовано земельні паї, вказані їхні власники, як земля використовується і чи сплачується за неї податок. У громаді непоодинокі випадки використання паїв, яких немає в Державному земельному кадастрі, або незаконного використання землі без сплати за неї», — зазнчили в міській раді.

З допомогою цього ресурсу у громаді планують виявляти «нічиї» землі, не внесені до земельного кадастру паї, землі, за які ніхто не сплачує, та буде проведено інвентаризацію, найперше — комунальної землі.

«З 29 сіл нинішньої Костопільської громади новий Генплан виготовили лише 4 села. Усі інші, а також і Костопіль, основний містобудівний та землевпорядний документ так і не завершили. У Костополі й досі послуговуються Генпланом 1989 року. Чи буде новий Генплан завершений — тепер під питанням», — додали в міськраді.

 Зазначається, такий аудит земель громади допоможе наповнити бюджет чистими податками на землю, що до цього перебувала в тіні.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.