Двоє аграріїв привласнили понад 6 млн грн державних дотацій

Двоє директорів агрофірм з Житомирщини вносили неправдиві відомості до документів, які в подальшому надавалися до спеціальної комісії Житомирської ОДА для отримання часткового відшкодування вартості закуплених саджанців горіха за бюджетною програмою.

Ділки отримали дотацію у розмірі 6 588 900 гривень.

Про це повідомили в ГУ Національної поліції в Житомирській області.

У 2020 році між двома агропідприємствами укладено рамковий договір про партнерство та співробітництво. Згідно з яким підприємство з Чернівців мало передати агротовариству з Житомирщини понад 20 тисяч сортових щеплених саджанців грецького горіха, а інше — надати землю для їх насадження.

«Знаючи про можливість отримання відшкодування вартості закуплених рослин за однією з бюджетних програм, аграрій, 41-річний житель м. Баранівки, продумав схему заволодіння державних коштів. До цього залучив двох спільників, своїх знайомих: 23-річного земляка та 74-річного жителя м. Чернівців», — повідомиили в поліції.

Тож директори агрофірм уклали фіктивну документацію щодо постачання саджанців горіху, який фактично вже висаджено на 197 га землі у Звягельському районі, а також забезпечують перерахування коштів на її виконання, які одразу після зарахування було повернуто на рахунок іншого підконтрольного злочинній групі суб’єкта господарювання. Для отримання фінансової підтримки розвитку садівництва підприємці подають фіктивні документи до компетентного органу.

Поліцейські встановили, що представники агрофірм уже й раніше подавали заявку на отримання компенсації за придбання тих же саджанців, однак тоді їм відмовили. Тож звернувшись з пакетом документів до комісії вдруге та неправомірно отримали дотацію у розмірі 6 588 900 гривень.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.