Фермер на Закарпатті засіяв пшеницею військовий полігон

Фермера із Берегівського району оштрафували на 13,6 тис. грн за посів пшениці на землі, яка призначена для діяльності ЗСУ.

Суд визнав закарпатця винним у незаконному зайнятті землі, зобов’язав заплатити штраф і конфіскував понад 5 тонн урожаю пшениці, вирощеної на землі військових, пише Zaxid.net.

«Мешканець Берегівського району Юрій Феєр у березні та у травні 2022 року посіяв пшеницю на частині ділянки, яка належить до земель оборони та призначена для діяльності Збройних сил України»,  — ідеться у повідомленні. 

За даними слідства, чоловік зайняв частину ділянки та засіяв пшеницею 3,4 га землі.

Поліція викрила фермера вже під час збору урожаю — у липні 2022 року, коли Юрій Феєр разом з комбайнером збирали пшеницю, вирощену на землях оборони. Під час суду фермер свою вину визнав повністю, розкаявся та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Наталія Шумило визнала закарпатця винним за ч. 2 ст. 197-1 ККУ, тобто самовільне зайняття земельної ділянки та зобов’язала сплатити 13,6 тис. грн. штрафу.

Крім того, суд вирішив конфіскувати у закарпатця понад 5 тонн пшениці, вирощеної на землях оборони. Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді протягом 30 днів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.