26 квітня Земля

На Черкащині аграрії посилено продовжують посівну

В одному з агропідприємств Черкащини вже засіяли 200 га соняшника та 150 га горошку. Решта територія області засіяна на 90% ярої пшениці, ячменю та вівса — 80%, цукрового буряка — 40%.

Техніка працює цілодобово, оскільки потрібно закінчити роботи до початку травня.

Про це повідомляє Суспільне.

«Весна затяжна, нас дощі спиняли, але опади нам треба, бо грунти піщані. Зараз ми повністю вийшли на план: трактори у полі — працюють всю добу, їх не глушать, у нас міняються тільки механізатори, тому що в посиленому режимі зараз працюємо», — розповів агроном Назар Крещенко.

На полі у 20 га механізатор Микола Малинко висіває соняшник. Чоловік розповів, що працюють позмінно, тоді як техніка працює без упину. На іншому полі підприємства на 100 га одночасно зійшов двотижневий посів гороху. Така оцінка стану сходів дозволяє прогнозувати й майбутній результат.

Дотримуються аграрії й інших сільськогосподарських заходів.

«Ми дотримуємося сівозміни — де кращий попередник, де гірший, але однозначно присутні такі культури, як кукурудза звичайна, кукурудза цукрова, соняшник, горох овочевий і озима пшениця», — пояснив керівник.

За словами Ігоря Кропивника, директора агропідприємства, площі посіву цього року не зменшували. Майже 2 тис га полів планують засіяти до початку травня.

Читайте також: 

Підтримайте наші агромедіа