ВРУ планує повторно розглянути законопроєкт про легалізацію медичного канабісу

Верховна Рада на найближчому засіданні планує розглянути проєкт закону 7457 про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis).

В доопрацьованій версії законопроекту пропонується для коноплі для промислових цілей відсоток вмісту концентрації тетрагідроканабінолу (ТГК) у висушеній соломі повинен не перевищувати 0,3%.

Про це ідеться в пояснювальній записці законопроєкту.

Його використання можливе буде в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни.

«Медичний канабіс здатен запобігати стражданням пацієнтів та покращити їхнє лікування, він полегшує перебіг понад 50 патологічних станів, серед яких: ПТСР, які отримані внаслідок воєнних дій», — зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

Водночас, прийняття законопроєкту дозволить суб’єктам господарювання здійснювати законну діяльність із культивування конопель, які містять дозволені кількості наркотичних речовин, використовувати такі рослини у наукових, навчальних та медичних цілях без порушення міжнародних зобов'язань України щодо запобігання обігу наркотичних засобів і речовин.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.