Отримання довідки МСЕК планують реформувати — Ляшко

Для людей з інвалідністю планують спростити отримання довідок МСЕК. Водночас, їм надаватимуть необхідні соціальні та медичні послуги, коли це буде необхідно та незалежно від отриманого статусу.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

«Важливий крок — запровадження на практиці прозорої процедури встановлення інвалідності на основі єдиних принципів Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров'я (МКФ), що вже введена в Україні з квітня 2022 року», — зазначив міністр охорони здоров'я.

За його словами, до 1 квітня, разом із Міністерством соціальної політики буде подано відповідний план заходів на схвалення Уряду.

«Лише в частині нормативного регулювання він передбачає внесення змін до 19 законів України, 39 постанов Уряду та 40 наказів різних міністерств та документів інших органів влади. Але цей процес є необхідним», — наголосив Ляшко.

Окрім цього, буде забезпечено прозорість адміністративних та всіх інших процесів, у тому числі шляхом впровадження ІТ-інструментів.

За словами Ляшка, фінансування впродовж всього часу відбуватиметься за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я — на це виділили понад 383 млн грн на період з 1 січня по 31 грудня 2023 р.
 

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.