Дієтологи розповіли, кому корисна гречка

Через гречану монодієту організм може втратити воду й багато корисних мікроелементів. Тому гречкою краще не зловживати — норма споживання цієї каші на добу становить 150-200 г.

Про це пише УНІАН.

Цей продукт не потрібно їсти людям, у яких є харчова алергія, але це велика рідкість. В основному, проблеми виникають тоді, коли люди надто часто їдять цей продукт.

«Обережно споживати кашу рекомендують тим, у кого діагностовано непереносимість глютену, підвищене згортання крові чи ниркову недостатність. Якщо у вас є проблеми з нирками — краще не дозволяти собі їсти більше однієї порції гречки на тиждень», — кажуть дієтологи.

Споживати гречану кашу обережно також потрібно тим, у кого недостатньо ферментів підшлункової залози, надлишковий бактеріальний ріст, дисбактеріоз, синдром подразненого кишечника, варикоз, діабет чи мігрень.

«У гречці є багато довгих вуглеводів і клітковини. З'їдена вранці гречка — користь для кишечника та для всього організму. Завдяки їй будуть і сили, і засіб для очищення кишечника», — кажуть фахівці. 

Якщо здорова людина з'їсть забагато гречаної каші, їй загрожує здуття живота.

Крім того, корисна гречка для печінки. Завдяки цьому продукту печінка очищається від токсинів і шлаків, запобігає розвитку ожиріння цього органу і цирозу.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.