Ідеальну приманку для риби можна приготувати в мікрохвильовці — досвід

Восени активно клює велика риба — сом, щука, товстолоб. Влітку, через спеку, ці види мляві. У вересні-жовтні вони наїдають жир перед зимою. Їдять все, що трапляється, тому пливуть на приманки і добре клюють, пише Рідне село.

Микола Соломеник у вересні торік спіймав у Десні сома вагою 42 кг. Риба клюнула на світанку, коли підпливла на мілину. 

«Гіганта приманив силіконовою рибою завдовжки 20 см. Дрібнішу цей хижак не побачить. Він як клюнув, то у мене вудка мало не випала з рук. Я мусив його перехитрити, щоб не зірвався з гачка. Як тільки сом взяв приманку в рот, відпустив трохи волосінь. Сом відчув волю і гарно проковтнув наживку. Тоді я різко його підсік», — розповідає Микола Соломеник із міста Чернігів.

Іван Прима восени ловить товстолоба. Цієї осені теж поставив свій рибацький рекорд. 

«Випадкового зловив товстолоба на 20 кг. Навряд чи витягнув, якби спеціально за ним ішов. Риба повелася на технопланктон — приманку у вигляді таблетки з корму. Вона у воді розтає й створює каламуть навколо гачків», — розповідає Іван Прима із селища Дубляни на Львівщині. 

Таблетку для приманки можна зробити самому: змішати у рівних частинах манку, цукрову пудру, горохове та вівсяне борошно. Додати ароматизатор ванілі, кориці чи суниці. Налити води і замісити тісто. Утрамбувати у футляр для фотоплівки. У центр вставити паличку від чупа-чупса, щоб був отвір. Підсушити надворі, вийняти з форми і поставити на повну потужність мікрохвильовки на 30 с. 

Така приманка подобається також щуці. У теплу погоду ця риба клює біля берега, а в холод — на глибині. Щоб її звідти виманити, потрібні ще джиги. Джиг-головка — вантаж з гачком для приманки. 

«Вибираю джиги у формі чобота, а не кулі. Кулевидні падають на дно набік і підсічки пусті. Також чіпляю до приманки силіконовий віброхвіст, щоб танцював у воді», — поділився чоловік. 

(с) Карина Хоменко, 2021.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.