Родина з Ямполя у бабусиній хаті створила зону для відпочинку

Родина ямпільської декораторки Тетяни Лободи у бабусиній хатині, що в селі Михайлівка на Вінниччині, зробила екосадибу під назвою «Подоляночка». Доволі цікавою є назва садиби. Виявляється, що вона на честь бабусі — Подолянець Ніни Іванівни, що мешкала в цій хатині.

Про це стало відомо з районної газети «Ямпільські вісті».

У хатині збережено український сільський колорит, де гарно поєдналися речі з минулого — вишиті подушки, рушники, картини, ткані килими та доріжки з сучасним підходом до інтер’єру, а головне — зі зручним  для міських жителів форматом.

«Коли почали реставрацію хатинки, я мала на цей рахунок своє бачення. Мені дуже хотілося зберегти всі найкращі надбання нашої культури, зберегти пам’ять про найрідніших людей, але забрати той своєрідний радянський несмак», — зазначила авторка проєкту. 

Дівчина зізнається, що навіть і гадки не мала, що ця справа може перерости в якийсь комерційний проєкт.

«Не хотілось продавати хатинку, адже тут спогади дитинства моєї мами та і нас з братом. Дуже любила приїздити в село до бабусі. Тут проводила канікули та вихідні, мала багато друзів. У мені і досі живе той дух певної святості та затамування подиху, коли чутно гамір родини, яка давно не бачилась», — каже Тетяна Лобода. 

На території екосадиби є багато локацій, де легко розслабитись та відновити сили. Тут є надзвичайно комфортна та стильна альтанка з мангальною зоною. Можна покупатись в басейні, порелаксувати у чані з гідромасажем, полежати у сіні просто неба за переглядом фільмів, поспівати пісень біля вогнища, де багато гойдалок та гамаків. Дітки ж  можуть витратити свій нескінченний запас енергії на батуті.

Родина зізнається, не хотіли щоб це була хатинка-музей, а навпаки — комфортне та зручне місце відпочинку з неймовірним затишком і атмосферою, ніби ти приїхав в гості до бабусі. Сімейство зробило зручні ліжка, закупили ортопедичні матраци, нові ковдри та подушки, повністю поміняли текстиль.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.