Двоє киян в селі смітник перетворили на парк відпочинку

У селі Велика Чернявка Квітневої громади Житомирського району на місці чагарників та смітників двоє жителів Києва створили парк, площею два гектари. Відвідати місце відпочинку можуть усі охочі.

Про це повідомляє Суспільне.

«Одного дня вони приїхали у село, в якому народилися, і вирішили створити охайний і затишний зелений куточок на своїй малій батьківщині. А до цього на цьому місці було болото, ріс очерет, кущі, чагарники, люди викидали сміття», — розповів Анатолій Олійник, голови Квітневої громади.

За словами Анатолія Олійника, місцина, яка зараз має вигляд доглянутої та облаштованої, донедавна була захаращена сміттям та занедбана. 

«Прибрати та благоустроїти її зголосилися двоє колишніх жителів громади, які зараз живуть у столиці: Петро Качаловський та Ірина Зражевська. Замість зрізаних старих дерев висадили 3 тисячі молодих зелених насаджень та декілька тисяч видів декоративних кущів, які привезли із Німеччини», — каже голова громади.

Чотири дні ініціатори вивозили звідси сміття. І коли побачили, що їм це під силу, то прибрали все, розчистили чагарники, зрізали старі та хворі дерева, утилізували їх. Два роки минуло, і, як кажуть територію не пізнати. У нас тут і річка з’явилася, і декоративне штучне озерце.

Окрім благоустрою паркової зони колишні жителі громади розчистили від сміття узбережжя місцевої річки Унава — загалом п’ять гектарів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.