На Львівщині запрацює евакуйований кінний театр

Кінний театр з окупованої Кремінної, що на Луганщині, переїхав у Дрогобич. Після адаптації коней на новому місці театр поступово відновлює роботу, інформує Суспільне.

Борис Семиволос у місті Кремінна був власником кінного театру та школи верхової їзди для дітей та дорослих. Розповідає, з початком повномасштабної війни склади з кормом для тварин опинилися в зоні бойових дій. Тож він почав шукати шляхи для евакуації.

«Коли ми виїжджали з Кремінної, на той день у мене було 16 коней. П’ятеро залишилось там, ми не змогли їх вивезти. Тому їхня доля мені невідома. Ми під обстрілами були десь місяць. Місяць після того, як почалася війна. Прильоти, їсти нічого не було, бо всі наші запаси, всі наші склади, були вже за межами нашої території. І тому ми доїдали всі залишки, які були. Їли і солому стару», — розповідає власник кінного театру Борис Семиволос.

Як розповів власник коней Борис Семиволос, з Луганщини йому вдалося вивезти 11 тварин з 16.

Спершу Борис разом з кіньми поїхав до Дніпра, а далі — на Захід України. Місцевий фермер з Дрогобича Руслан Козир запропонував переселенцям безкоштовно оселитися на його фермі.

Зараз кінний театр, який колись називався «Лошадкін дом», перейменували на «Козачок Кремінна-Дрогобич». Борис Семиволос відновлює навчання верхової їзди. Каже, що тренування безкоштовні, а вихованці часто самі допомагають доглядати за тваринами.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.